Velkommen inn på håndarbeidssiden min - her kan du kikke litt på noe av det jeg lager |
Dette er gardinet jeg laget til vaskerommet mitt. Det er laget på "frihånd" etter artige mønstre og ideer som du får når du går og kikker i utstillingsvinduer og i håndarbeidsbutikker. "Man tager hva man haver" av lapper og knapper, klipper og prøver igjen og igjen. Syns det ble et hyggelig bilde (gardin) overbenken der jeg står og stryker og bretter sammen tøy.
Det er et bilde av utviklingen fra frø til blomst.
Nederst henger frøposen. Nede i høyre hjørnet finner du to små frø og en liten spire fra det tredje. Rett over på høyre side er planten blitt litt større og på venstre side er det blitt en stor plante som blomstrer med en rød blomst og frodige blader. Og av blomsten blir det nye frø som kan puttes i frøposen........
Her er en koselig tevarmer laget som en bikube. Den er også laget etter mønster. Tevarmeren er laget av vatterte "pølser" på rad og rekke, den er ganske tjukk og isolerer godt. Øverst har jeg laget ei lita bie. På siden har jeg sydd på et par knapper som også er formet som bier.
Dette settet passer like godt til frokost i det grønne på sommeren, til høstkos på mørke kvelder foran kjøkkenpeisen, og som en del av "påskepynten" (den er jo gul).
_____________________________________________________________________
Dette er strikkede fingervotter som jeg laget til hedmarksbunaden til datteren min. Vottene er strikket i Sandnes Mini Alpakka på pinner 2,5, mørk blå. Etterpå har jeg brodert roser fra skjørtet på bunaden hennes. (Bunaden har jeg også brodert så jeg hadde garn igjen.) Mønsteret fant jeg i et strikkemagasin fra DaleGarn nr 219.Her har jeg strikket varme votter som er tovet i maskin. De er grå med brodert hjerte på. Vottene er strikket i garnet Tove 2-tråds ullgarn fra SandnesGarn på pinner nr 4. Oppskrift fra Sandnes. Jeg måtte tove dem to ganger for å få rett størrelse, de er blitt tette og varme, en klar favoritt for Maria.
Knut ville også ha slike varme votter som Maria hadde fått. Men han ville ha litt sprekere farger. Med knall grønne votter og innbroderte initialer er de ikke til å ta feil av. Dette er Knut sine, ja. Alt garn er kjøpt på (morgrethe) i Brumunddal - så fikk hun litt reklame for den utrolig hyggelige butikken hun driver i Nygata.
Jeg måtte ta med denne herlige hanen. Den har jeg nok ikke laget selv, men derimot fått av en kjær venn fra USA, Sandy Moe. Hun har selv skåret den ut i tre og malt den. Og tenk: hun den pakket inn og sendte den til meg! Snille, Sandy :-) Alle som har vært hos meg, vet at det myldrer av høner og haner på kjøkkenet mitt. Denne hanen følte seg hjemme med en gang og troner nå på benken der den har god oversikt over alle hønene. kykeliky...... Tusen takk!
ÅRETS JULEGAVER
Dette ble noen enkle finger votter uten noen form for broderier eller annen pynt. De er strikket i Sandnes mini Alpakka, Sandnes mini Duett og Fabel fra Drops. Alle på pinne 2 1/2. Fingervottene er strikket etter samme oppskrift (Dalegarn tilbehør nr 219) men noen er forlenget litt i fingrene eller i partiet mellom tommel og resten.
Dette er fingervotter som er laget til Hedmarksbunaden av 1985. Jeg har brukt to ulike roser, men det er ikke lett å se på bildet. Fargen på vottene passer godt til bunaden begge to, men den lyseste syns jeg er best. Allikevel kommer rosene mer til sin rett på det mørke garnet. Smak og behag.... De lyse er strikket i Fabel fra Drops, mens de mørkeste er Sandnes mini Alpakka.
Dette er fingervotter som passer til Hedmarksbunaden av 1955. De er strikket i Sandnes min duett, hos (morgrethe) i Gamlegata kalles fargen nå "hedmarksblå". Rosen er hentet fra den ene siden på vesken.
Det vanskelige med fingervotter er slett ikke å strikke dem, det er mye lettere enn en skulle tro, men derimot å feste alle tråender og tette hullene mellom fingrene ble en utfordring jeg slett ikke fikk til bra. Det er også noe ganske annet å brodere på strikketøy uten opptegnet mønster, enn å brodere på bunaden. Bunaden er absolutt å foretrekke!
JANUAR 2011 har vært en kreativ tid på strikkefronten. I løpet av de to første ukene strikket jeg 7 gryteunderlag, jeg ble kjent med tovingens "forunderlige mysterier", og litt til.....
Et strikkeskjerf ble påbegynt for flere år siden og lagt til side. Nå var det tid for å fullføre. Det ble riktig flott, som en fuskepels. Jeg aner ikke lenger hva garnet het, men det er langhåret,og skjerfet var blangt, mjukt og varmt å legge rundt skuldrene - nesten som en katt?!
Det ble mange gryteunderlag før jeg ble lei. De er strikket i Eskimo og tovet i maskin på 40 grader. De er raske og morsomme å strikke!
I tillegg strikket jeg et penal i samme teknikk som gryteunderlagene. Jeg hadde litt rester i svart og suplerte med garnet Rosendahl (grått/hvitt) som er en del tynnere. Jeg var jo spent på om det kom til å trekke seg sammen på midten under toving, men det skjedde ikke. Etterpå sydde jeg i et glidelås. Jeg syns det ble riktig fint.
Underst ligger en strikket "pose" i brun/beige farger. Det er også strikket i Rosendahl, men ikke tovet. Familien syntes den passer til å ha eggene i på søndagsfrokostbordet. Men kanskje den blir tovet seinere - tenker litt på hvor liten den blir da...... (mobiltelefonetui?)
Maria fikk et laaaangt skjerf på ca 2 meter. Det blir godt i vinterkulda. Skjerfet er strikket i Andes fra Drops på pinne 8.
Da ble det også tid til å lage to skjerf mens kalenderen ennå sier at det er januar. Restegarn fra "blomsterskjerfet" brukes i å strikke ei lue, men den er ikke ferdig ennå.
Skjerfet er heklet på heklenål nr 8 og jeg har brukt garnet Eskimo.
Det blå skjerfet er strikket i Nepal på pine nr 5. Rundt kantene er det heklet en liten kant i en lysere blåfarge.