torsdag 16. september 2010

Uten venner…..

"Det var en gang en liten gutt som ble så fort sint. Han lot sinne gå utover venner og familien, og sa sårende og stygge ting til dem. Pappaen hans gav ham en neve full med spiker og sa at hver gang han såret noen skulle han gå bak huset og slå en spiker inn i gjerdet. Første dagen slo han inn 37 spiker. Etter noen uker lærte han å kontrollere sinnet sitt og antall spiker minket hele tiden. Han erfarte at det var letter å beherske sinnet enn å slå inn spiker i et gjerde. Endelig kom den dagen da gutten ikke såret andre en eneste gang, selv om han kunne bli sint. Han sa det til pappaen sin. Han foreslo for gutten at han skulle dra ut en spiker fra gjerde for hver dag han klarte å kontrollere sinnet. Dagene gikk og etter en stund kunne gutten fortelle pappaen sin at det ikke var en eneste spiker igjen. Da tok pappaen guttens hånd, og leide ham bort til gjerdet. Der sa han til ham: "Det var bra gjort, min sønn, men se på alle disse hullene. Det gjerdet her blir aldri mer slik som det var. Når du sier noe i sinne etterlater det akkurat et slikt arr. Det spiller ingen rolle hvor mange ganger du ber om unnskyldning, skaden er allerede skjedd. En skade forårsaket av et uvennlig ord gjør like vondt som et fysisk slag." (Fritt gjengitt)

Selvfølgelig er det lov å bli sint, men ikke la det ramme andre. Selvfølgelig skal du be om unnskyldning, for det bygger nye bånd der vennskap er brutt. Men et vondt ord som er ytret er som "en pil som er skutt ut med en bue. Den kan aldri kalles tilbake, og den rammer alltid hardt."

Venner er i virkelighet veldig sjeldne edelstener. De gjør deg glade og støtter deg i alt. De lytter til deg når du har bekymringer, roser deg og er alltid klar til åpne sitt hjerte for deg. Innvester i vennskap og vær forsiktig med å såre noen. Venner er i virkelighet veldig sjeldne edelstener!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar