fredag 15. oktober 2010

Siste fjelltur for denne gang.


Så er den her, siste dagen på hytta for denne gangen. Og for en dag! Det var glitrende sol, klar horisontlinje og varmt i været.
Vi reiste inn til Lauvåsen og gikk ei turløype innover mot Fagerhøy. På en liten topp fikk vi flott utsikt til alle kanter. Vi følte oss litt som fjellklatrere på "verdens tak" selv om det ikke var så høyt. Naturen var variert, med småskog av fjellbjørk og snaufjell. Det var ville fjell i horisonten mens vi passerte vakre små setergrender. Alle var enig i at dette var den fineste turen i høstferien 2010.
Om det kan friste så må dere bare ta en tur. Enten på besøk til oss eller leie en hytte. På sommeren er det bl.a. Gålåspelet med Peer Gynt, en flott forestilling ved Gålåvatnet (den har vi enda tilgode å se, men kanskje til sommeren igjen?). På høsten er det flott og klart turvær, kanskje en bærtur vil friste? Og på vinteren er det fantastiske turløyper og fine slalåmløyper. Det var litt reklame!

Over til et nydelig dikt av Rolf Jacobsen. Det er fra samlilngen "Tenk på noe annet" og her er første strofe av diktet "Mer fjell".

 
Mer fjell


Av og til
må noe vare lenge,
ellers mister vi vel vettet snart,
så fort som allting snurrer rundt med oss.
Store trær er fint
og riktig gamle hus er fint,


men enda bedre -
fjell.
Som ikke flytter seg en tomme
om hele verden enn forandres
(og det må den snart),
så står de der
og står og står
så du har noe å legge pannen inntil,
og kjøle deg
og holde i noe fast.

1 kommentar:

  1. Kjempe koselige bilder. Kommer skikkelig i høststemning :D

    SvarSlett