onsdag 29. desember 2010

Myke julegaver!

Dette ble noen enkle finger votter uten noen form for broderier eller annen pynt. De er strikket i Sandnes mini Alpakka, Sandnes mini Duett og Fabel fra Drops. Alle på pinne 2 1/2. Fingervottene er strikket etter samme oppskrift (Dalegarn tilbehør nr 219) men noen er forlenget litt i fingrene eller i partiet mellom tommel og resten.

Dette er fingervotter som er laget til Hedmarksbunaden av 1985. Jeg har brukt to ulike roser, men det er ikke lett å se på bildet. Fargen på vottene passer godt til bunaden begge to, men den lyseste syns jeg er best. Allikevel kommer rosene mer til sin rett på det mørke garnet. Smak og behag.... De lyse er strikket i Fabel fra Drops, mens de mørkeste er Sandnes mini Alpakka.

Dette er fingervotter som passer til Hedmarksbunaden av 1955. De er strikket i Sandnes min duett, hos (morgrethe) i Gamlegata kalles fargen nå "hedmarksblå". Rosen er hentet fra den ene siden på vesken.

Det vanskelige med fingervotter er slett ikke å strikke dem, det er mye lettere enn en skulle tro, men derimot å feste alle tråender og tette hullene mellom fingrene ble en utfordring jeg slett ikke fikk til bra. Det er også noe ganske annet å brodere på strikketøy uten opptegnet mønster, enn å brodere på bunaden. Bunaden er absolutt å foretrekke!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar