lørdag 29. januar 2011

Vær en vannbærer!

Her er et bilde av døpefonten i Rossabø kirke i Haugesund. Den er laget som en klippe som det renner vann ut av. Døpefonten fylles helt opp, og overskuddet renner videre.
Et fantastisk skulpturelt bilde på hvordan godhet og kjærlighet kan fylle en helt opp og til slutt må renne over. Et visdomsord sier "Det hjertet er fyllt av, renner munnen over med." Fra kilder som ikke slutter å overstrømme oss er det umulig å kunne ta i mot uten at det flyter videre til andre.
Men om en skal kunne ta imot kjærlighet og godhet må en være åpen og ha plass til å fylles opp. Om en tenker det er hjertet som fylles eller om det er utstrakte hender som sammen formes som en skål, er det uansett gode bilder på hvordan en må være åpen for å kunne fylles. Og vannet skal renne videre! Liksom vannet strømmer inn i døpefonten, så renner det like mye ut og videre til andre. Døpefonten i Rossabø renner over av det "levende vannet" som er et bibelsk bilde på Guds kjærlighet. Kanskje vi kan være "vannbærere" som kan bringe kjærligheten videre ut i hverdagen vår. Vær en vannbærer!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar