tirsdag 13. desember 2011

Dagen for lys og nystekte Lussekatter!

Årets Lussekatter ble bakt allerede på søndag. Fordi jeg ikke stoler helt på dagsformen for tiden er det greit å gjøre unna litt når jeg orker og har overskudd. Men ferske boller rett i fryseren blir gode etter en "oppfrisknings-tur" i ovnen de også!
Det er så hyggelig å gjøre disse vanlige, adventsgjøremålene hvert år. Ved å gjøre "som vi alltid har gjort" tar vi samtidig tilbake de hyggelige minnene og gjennopplever gledene. Tradisjoner er ikke bare viktig for å lære om symbolikk og gamle gjøremåter, men også gjennopplevelse og gode minner.
Hverdagene er så skiftende og morgendagen kan vi ikke vite noe om. Da er det så godt i høytidene å ta fram tradisjonene, trygghet og
 gode minner. Da binder vi gyldne tråder tilbake til opplevelser, bilder, lukter og lyder vi gjerne vil huske. Vi binder også sammen nåtid med historien vår. Sandy Moe sier det så fint på amerikansk: History is His story! Det er min og din fortelling - mitt og ditt sitt liv som er bygget på livene og erfaringene fra de som er eldre og de som levde før oss. Historien og tradisjonene vi bærer med skal føres videre gjennom tradisjonene og fortellingene vi viderefører til de vi har rundt oss og våre barn. Sammtidig skal vi være glade og takknemmelige for at vi har gode minner fra våre tradisjoner og historie. At de er gode å videreføre, og ikke at vi trenger å lage nye tradisjoner fordi de gamle er såre og vonde! For slike minner er dagen i dag en god og viktig dag. Tenn lys og syng med om at et lys kan tennes i mørket og skyve tunge, mørke tanker vekk. I lyset finnes håpet! I lyset kan vi finne nye veier og ny tro på framtiden! Ha en fin Luciafeiring!  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar