tirsdag 19. juni 2012

Junikveld i hagen


Selv om gartneren er faværende i år er det utrolig hva som villig vokser fram. Stauder er utrolig fint å ha - de kommer igjen selv om du må "brette tilside ugresset" for å finne dem (he, he) Det er så hyggelig med farger, dufter og vakre planter.
Første bildet (til venstre) er fra vår hyggelige, lille blomstereng som får vokse fritt mellom et seljetre og skigarden. Her stortrves Solan, her snuser han rundt på skattejakt og her graver han ned sine små "hemmeligheter". På bildet er det smørblomt, strorkenebb og hundekjeks bl.a. På høyre side er min vakre alpe-klematis som vokser rundt "oldemorsporten". Skulle gjerne hatt en annen klematis også, en som blomster litt seinere. Jeg har forsøkt, men den ville ikke trives.

Løytnantshjertene er blitt en stor plante. Den trives i sola ved sommerstua. Og vi liker den! Blomstringen er rik og lang,

Akkeleier er en av favorittene. De er utrolig villige og frør seg rundt i hagen. De kommer i ulike variasjoner og farger. Her er et eksemplar som har funnet seg boplass ved dammen i hagen.


Denne flotte klarteplanten er en kaprifol. Etter herdgheten på planten skulle den ikke egentlig ikke trives på så mange høydemeter, men etter noen år og med mye gjødsel og tålmodighet kom den seg utrolig. Den står lunt og i solveggen så det hjelper. Nå når den straks opp til taket og mange nye skudd dukker opp fra roten. Dessverre er blomstringen kort om enn rik - så her må en glede seg så lenge den varer. Og så dufter den herlig!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar